Nederlands Vlaams English (UK)

Vluchten Vliegen Vervoer Transfer SevillaAlgemeen

Hoe reis je naar, van en in Sevilla? Hieronder volgen handige tips en reisadviezen, voor vluchten, transfer en bereikbaarheid. Je vindt hier de belangrijkste informatie hoe je in en rond Sevilla kunt reizen met de fiets, (huur)auto, taxi, bus, trein, tram of metro.


wat doen zien in sevilla vluchten vervoer transfer

Vliegen naar Sevilla?

In ongeveer 2,5 uur vlieg je vanaf Eindhoven (Ryanair), Amsterdam (Transavia of Vueling) of Brussel (Ryanair of Vueling) rechtstreeks op het zonnige Sevilla.

De prijs voor een vlucht kan bijzonder goedkoop zijn maar let op dat dit een rechtstreekse vlucht is. Overstappen kost (heel) veel tijd en dat gaat ten koste van jouw stedentrip, citytrip of bezoek.

Sevilla heeft een klein maar modern vliegveld (Aeropuerto San Pablo) die van voldoende gemakken voorzien is. De afstand tot Sevilla is ongeveer 9 km. Lees hier hoe het voordeligst en het makkelijkst naar je bestemming in Sevilla kan komen.


💡 Tips voor vluchten en vliegen naar Sevilla

• Kijk voor de goedkoopste vluchten bijvoorbeeld op Skyscanner of Google Flights.
• Let op dat je een rechtstreekse vlucht boek. Indirecte vluchten zijn vaak een stuk goedkoper maar de vluchtduur is erg lang omdat je moet overstappen.


💡 Sevilla geschikt voor minder validen?

Wist je dat wij met veel plezier en succes complete programma's verzorgen voor mensen die slecht ter been zijn en/of rolstoelgebruikers? Voor informatie, stuur vrijbijvend e-mail naar .


wat doen zien in sevilla reizen vliegveld transfer

Van vliegveld naar Sevilla (transfer)?

Autobús AE

Sevilla heeft een eigen vliegveld waarvan iedere 30 minuten een speciale bus (autobús AE) naar het centrum van Sevilla gaat. Er is maar één bus (EA) en de halte is buiten links als je de aankomsthal uitloopt. Je koopt een kaartje in de bus voor € 4 en in nog geen twintig minuten ben je in het centrum.

Klik hier voor bustijden en -haltes.

Deze speciale bus rijdt in principe tot na de laatste aankomst van een vlucht maar houdt geen rekening met eventuele vertragingen!


💡 Geen retourkaartje!

Koop geen retourkaartje voor de EA bus, want die is alleen op dezelfde dag geldig!


Taxi

Liever een taxi als vervoer? Dat kan natuurlijk ook. Reken op ongeveer € 32.50 per taxi naar het directe centrum (enkele reis en alleen overdag). 's Avonds, 's nachts, zon- en feestdagen gelden, helaas, andere (duurdere) tarieven.

Overigens zijn de tarieven voor een taxi binnen de centrum ring van Sevilla zeer voordelig in vergelijking met Nederland of België. Het is makkelijk en aantrekkelijk vervoer om je binnen het centrum te laten verplaatsen bijvoorbeeld wanneer je wat minder goed ter been bent.


💡 Transfer van en naar Sevilla

Wil je dat Pia Tours Sevilla een transfer voor je verzorgt (van het vliegveld naar het oude centrum)? Dat kan voor totaal € 28 (enkele reis, maximaal 4 passagiers per voertuig). Stuur een of een Whatsapp voor beschikbaarheid en reservering.


wat doen zien in sevilla bus tram metro trein

Bus, trein, tram of metro in Sevilla (Openbaar Vervoer)

Bus, trein, tram of metro? Sevilla heeft het allemaal. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld en zeer voordelig! Bus en tram kosten € 1.60 per rit. Je kunt ook voor € 9 een bono kaart aanschaffen bij een Estanco (tabakswinkel). Die dien je, net zoals de Nederlandse OV chipkaart, weer op te waarden maar je betaalt per rit nog maar de helft! Klik hier voor de Tussam website, de Sevillaanse openbaar vervoerder (helaas wel in het Spaans maar vertaal met Google translater). De bus, tram en metro worden met name door forenzen uit de omliggende dorpen gebruikt.


wat doen zien in sevilla reizen fiets verhuur huren

Fietsen verhuur of huren in Sevilla

Sevici Bicis

Een fiets is zeker zo handig om je te verplaatsen in het centrum. Sevilla heeft een groot netwerk aan (groen gekleurde) fietspaden. Je kunt gebruik maken van Sevici Bicis. Dat zijn fietsen die je op verschillende plekken in de stad kunt pakken en parkeren. Je betaalt enkel het tarief van € 15 voor 7 dagen als je de fiets binnen een half uur weer bij een van de andere 250 fietsstations achterlaat. Gebruik je de fiets meer dan een half uur dan geldt een meerprijs per uur.

Fiets huren Sevilla

Wil je altijd zeker zijn van een 'eigen' fiets? De kans voorkomen dat je Sevici fiets niet goed functioneert of dat je steeds moet zoeken naar een Sevici fietsstation? Dan kan je het beste een fiets huren. Pia Tours kan dit voordelig en eenvoudig verzorgen zodat je verzekerd bent van een veilige fiets bij aankomst (vanaf € 10 voor de hele dag) Neem voor fietsverhuur simpel en vrijblijvend via met ons op of kijk even op onze zuster website Pia Bikes Sevilla.

Annuleren kan altijd en is kosteloos. Bovendien betaal jij pas wanneer je de fiets ophaalt.


💡 Vías Verdes (Groene Fietspaden)

De stad Sevilla kent ongeveer 300 kilometer aan fietspaden in de kleur groen (vías verdes). Ongeveer 20 jaar geleden heeft de toenmalige burgemeester de opdracht hiervoor gegeven om de Sevillianen uit de auto te krijgen. Het project bleek succesvol. Veel Sevillianen gebruiken vandaag de fiets ook om de eenvoudige reden dat het drukke centrum met zijn smalle straatjes niet echt geschikt is voor de auto. Om het succes te stimuleren worden nog steeds nieuwe vías verdes aangelegd en goed onderhouden.


wat doen zien in sevilla reizen auto verhuur huren

Auto verhuur of huren in Sevilla

Ideaal voor dagtochten en dagtrips wanneer je maximale mobiliteit wil. Sevilla heeft zowel op het vliegveld als het centraal station een zeer groot aantal aanbieders van autoverhuur. Bij de gerenommeerde bedrijven kan je jouw huurauto op een andere plaats of vliegveld inleveren. Super handig wanneer je een rondreis door Andalusië gaat maken. De prijzen zijn helaas afhankelijk van het seizoen en de plaats van ophalen.

Wij hebben goede ervaringen om via onderstaande aanbieders voordelig een auto te huren:

Doyouspain.com
Kayak.nl
Skyscanner


wat doen zien in sevilla reizen centrum auto

Sevilla met de auto

Kom je met een auto naar het centrum? Volg dan de borden 'centro ciudad'. Maar rij liever niet het oude centrum (Casco Antiquo) in. Dit is een waar doolhof met veel eenrichtingswegen en smalle straatjes. Het ligt zo dicht bij elkaar dat je navigatie makkelijk fouten maakt. Bovendien zijn de 'rijgewoontes' duidelijk anders dan in Nederland. Een auto vinden zonder schade is een bijzonderheid. Parkeer daarom je auto net iets buiten het oude centrum in een van de parkeergarages. Het tarief is rond de € 17.50 voor een dagkaart.

Natuurlijk kent Sevilla ook vrije (onbetaalde) parkeerplaatsen of betaalde plaatsen buiten de parkeergarages. Vaak staan er armlastige Sevillianen die je aangeven dat een zeldzame plek vrij is. Deze 'dienst' verrichten ze niet gratis maar een kleine vergoeding van € 0.50 of iets meer voldoet. Is het echter een betaalde plaats? Dan zal je naast de 'aanwijs' vergoeding ook de parkeermeter moeten vullen...


wat doen zien in sevilla reizen met trein

Sevilla met de trein

Wil je een dagje naar een andere stad of bijvoorbeeld het strand? Denk dan ook eens aan het openbaar vervoer. Met de trein (Renfe) ben je vanaf centraal treinstation Santa Justa zo in Cádiz, Jerez, Córdoba of Malaga. Neem de hogesnelheidstrein die je met zo'n 300 km/h comfortabel naar je bestemming brengt (plus vaste, gereserveerde zitplaats). Maar ook met de bus kun je vanaf busstations Prado San Sebastián of Plaza de Armas naar verschillende steden en dorpen in de omgeving of lekker naar het strand.


Meer over Sevilla 
facebook instagram youtube whatsapp