Nederlands Vlaams English

Omgeving Dagtrips Dagtochten rond SevillaAlgemeen

Vanuit Sevilla zijn er meer dan genoeg opties voor mooie dagtrips met de fiets, (huur)auto, motor, bus of trein in de omgeving. Hieronder enkele tips om ideeën op te doen als je een rondreis wilt maken door Andalusië. Kijk op onze pagina Vluchten Vervoer Transfer hoe je eenvoudig en snel vervoer kan regelen.


💡 Pata Negra Spaanse Ham Proeverij

Wil je weten waarom het vlees van het Ibirisch varken zo gezond en vol Omega 3 vetten zit? Weten wat het verschil is tussen het blanke varken en het Ibirische, zwarte varken en waarom de smaak onovertroffen is? Bekijk dan onze Pata Negra Spaanse Ham Proeverij. Uitstekend geschikt als een culinaire, leerzame dagtocht of dagtrip.


wat doen zien in sevilla omgeving santi ponce italica

Santiponce

Itálica

Zo'n 10 kilometer van Sevilla ligt het dorpje Santiponce met de redelijk goed bewaarde Romeinse nederzetting Itálica. Dit was ooit een bloeiende stad rond de tweede eeuw. Nu is het een archeologische site waar je onder andere het opgegraven amfitheater, Romeinse baden, diverse mozaïeken, etc. kunt zien. Ongeveer zeventig procent is nog niet blootgelegd. De vele honderden pilaren van de Mezquita in Córdoba komen allen uit Itálica.

website locatie

Monesterio San Isidoro del Campo

Eenmaal in Santiponce? Bezoek dan gelijk het klooster San Isidoro del Campo. Een van de mooiste en oudste kloosters van Spanje maar nauwelijks bekend of bezocht. Bekijk de verschillende gebruikte bouwstijlen, de prachtige altaren, beeldhouwwerken en fresco's.

website locatie

Santiponce is vanuit Sevilla, naast de auto, motor of bus, ook goed te bereiken per fiets.


💡 Wist je dat?

De toegang tot Itálica en monasterio San Isidoro del Campo gratis is voor EU ingezetenen op vertoon van je paspoort of identiteitskaart? Dus niet vergeten!


💡 Ventorrillo Canario

Ga lekker eten bij Ventorrillo Canario">Ventorrillo Canario tegenover Itálica. Bekend zijn vlees van de barbecue die je met z'n allen deelt! Bijvoorbeeld de bekende Chuleton de Buey (ribstuk van de stier).


wat doen zien in sevilla omgeving carmona

Carmona

Iets meer dan 20 kilometer van Sevilla ligt Carmona. Een kleine maar opvallende stad door zijn prachtige, cultureel erfgoed. Je vindt er veel overblijfselen van verschillende, oude culturen. Bijvoorbeeld het Romeinse necropolis en amfitheater, net iets buiten het kleine pittoreske centrum, of het Moorse fort Alcazar del Rey Don Pedro. Natuurlijk is Carmona ook voorzien van prachtige Katholieke kerken, bijvoorbeeld Iglesia de Santa Maria de la Asuncion. Prima te bereiken per (huur)auto of bus (openbaar vervoer).

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving la mezquita cordoba

Jerez en Córdoba

Vanuit Sevilla ben je met de trein in ongeveer 1 uur in Jerez of Córdoba. Ook met een (huur)auto of de bus zijn deze steden goed te bereiken. Allebei leuke steden die zeker een dagtrip waard zijn.

Jerez

De stad Jerez staat bekend om zijn sherry. Vergeet dan ook niet een van de bodega's te bezoeken voor een rondleiding en proeverij.
Naast de sherry is Jerez beroemd om zijn paardenrijschool Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestra. Dit komt mede door het Andalusische paardenras (los caballos Andaluz). Deze paarden behoren tot de oudste paarden rassen ter wereld en zijn over de hele wereld gewild en beroemd. Veel rassen in de wereld stammen af van de snelle en sierlijke Andalusische paarden.

Córdoba

Córdoba is bekend om La Mezquita, destijds de tweede grootste moskee ter wereld, na Mekka. In het midden is een enorme kathedraal gebouwd (1523) nadat de Katholieken in 1236 Córdoba hebben herveroverd op de Moren. Een bijzonder imposant bouwwerk met een oppervlakte van 24.000 m2 en 850 zuilen die allen komen uit het Romeinse Itálica!

• Jerez website locatie

• Córdoba website locatie


💡 Vakantiehuis Finca Ángela Sevilla

Wist je dat Pia Tours ook een rustiek vakantiehuis (tot 6 personen) en een knusse studio (tot 2 personen) heeft? Zeer rustig gelegen, maar vlakbij Sevilla met verfrissend zwembad. Kijk voor onze voordelige prijzen en aanbiedingen op Finca Ángela Sevilla.


wat doen zien in sevilla omgeving ronda witte dorpen

Ronda (witte dorpen, pueblos blancos)

Het schitterende, Middeleeuwse Ronda is, met de dorpen Grazalema en Arcos de la Frontera, een van de bekendste witte dorpen (los pueblos blancos) in Andalusië. Ronda is helaas met het openbaar vervoer lastig te bereiken. Het heeft geen treinstation en er gaan weinig bussen naar toe. Met een (huur)auto is het een schitterende tocht door de bergen van ongeveer 2,5 uur.

Ronda is een authentiek stadje aan de rand van een diepe kloof (El Tajo) wat zorgt voor spectaculaire uitzichten. El Tajo en Puente Nuevo mag en kan je natuurlijk niet missen.

Bekijk dan gelijk de eveneens prachtige, kleinere, witte dorpen Benaocaz en Zahara de la Sierra met de nog authentieke Moorse sfeer. Zahara de la Sierra heeft zelfs een groot, fel blauw meer waar je kunt zwemmen of voor andere waterporten.

Overigens bevindt het mooiste witte dorp zich hier ver vandaan, Vejer de la Frontera, vlak bij het surfersparadijs en de stranden van Tarifa.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving el alhambra granada

Granada (El Alhambra)

Ook een prachtige stad en ongeveer 2.5 uur rijden vanaf Sevilla. Natuurlijk breng je dan een bezoek aan het indrukwekkende Middeleeuwse, Moorse paleis, El Alhambra en de bijgelegen prachtige tuinen met de naam Generalife. El Alhambra is de grotere tegenhanger van Real Alcázar in Sevilla. Wil je alles op een rustig tempo zien, trek dan twee dagen uit voor dit bezoek.

Daarna lekker slenteren door de smalle straatjes (net rond het centrum) en de verschillende wijken. Bijvoorbeeld de Arabische wijk of de artiesten wijk waar veel kunstenaars wonen. Lekker genieten van een drankje waar je in Granada vaak nog een gratis tapa bij krijgt.

Kom liever niet op het uiterst toeristische en (te) prijzige Plaza de España midden in het centrum van Granada.

website locatie


💡 Kaarten wel of niet online bestellen?

Bestel je kaarten online én zeker drie maanden van te voren om de enorme lange wachtrijen of teleursteling (geen toegangsplaats meer beschikbaar) te voorkomen!


wat doen zien in sevilla omgeving romeria del rocio

Pueblo El Rocío

El Rocío is de meest bekende bedevaartplaats. Jaarlijks bezoeken bijna een miljoen mensen El Rocío uit heel Andalusië, Spanje en daarbuiten. Elke Andalusische stad heeft eigen bedevaarten voor zijn patroonheilige, de heilige maagd of andere geliefd, plaatselijke figuur. El Rocío heeft echter een bijzondere cultstatus en is veruit de meest belangrijkste en kleurrijkste bedevaartstocht (La Romería) met meer dan 100 broederschappen die elk jaar naar deze plaats komen.

De bedevaart sluit aan bij de Semana Santa en de Feria de Abril. Deze begint op zaterdag met de Heilige Rozenkrans en eindigt wanneer de Maagd terug komt in de kapel op maandagochtend.

La Romería is een bedevaart van een week van passie, toewijding, traditie, emotie en plezier. El Rocío vindt zijn geschiedenis in de 13e eeuw toen in het moeras een koffer werd gevonden met daarin een Maria beeld. Op deze plaats is de kapel of het gebedshuis la Ermita de la Virgen del Rocio gebouwd.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving parque de donana

Parque Nacional de Doñana

Doñana is een groot nationaal natuurpark met enorme diversiteit aan schitterende landschappen wat een paradijs is voor vele zeldzame vogels in Europa. Het park is gelegen tussen en in de provincies Huelva, Sevilla en Cádiz.

Doñana is een veelzijdig natuurlijk doolhof van land en water die moerassen, meren, beken, dennenbossen, duinen, stranden en kliffen vormen met meer dan 25 kilometer ongerept strand met hagelwit zand. Bonanza, Gallega, Ribetehilos en El Lucío del Cangrejo zijn duidelijke voorbeelden van de grootste lagunes in dit gebied en bieden opvang voor duizenden in- en uitheemse vogels.

Om al dit moois te kunnen bekijken zijn diverse begeleide tochten mogelijk. Een aanrader voor degene die graag gegrepen willen worden door moeder natuur. Boek een tour zo vroeg mogelijk in de ochtend om de meeste dieren te zien.

website locatie


wat doen zien in sevilla omgeving strand zee

Stranden bij Sevilla

Matalascañas and Mazagón

Het dichtstbijzijnde prachtige strand en de zee vanuit Sevilla is Matalascañas of Mazagón . Matalascañ heeft een leuke, lange boulevard en met restaurants. Mazagón is rustieker zonder een boulevard of andere voorzieningen. Met de auto ben je er in slechts een uur, met de bus iets langer. Kijk op onze Vervoer pagina voor de mogelijkheden met het openbaar vervoer.

Zahara de la Sierra

Dit is een geweldig alternatief voor strand en zee. Zahara de la Sierra is een van de mooie, kleine, witte dorpen, maar heeft ook een groot enorm blauw meer om te zwemmen en andere watersportactiviteiten. Er is ook een strand (zoek naar playita). Je moet wel een (huur) auto of motor hebben om hier te komen.

Cádiz

Wil je heerlijk naar het strand? Dan is Cádiz een goede optie. Een leuk, klein, historisch stadje met een lange historie en vooral mooie stranden. Zeker als je iets het centrum uit gaat (met de bus). Cádiz is ook met de bus en de trein goed te bereiken in ongeveer twee uur. Een (huur)auto is makkelijker en sneller.

Huelva

Een van de mooiste stranden liggen bij Huelva zelf en iets verder genaamd El Puntil. El Puntil is bijzonder mooi met veel stranden. Ongeveer anderhalf rijden vanaf Sevilla. Kijk op onze Vervoer pagina voor de mogelijkheden met het openbaar vervoer.

Meer stranddagen?

Overweeg dan het mooie dorpje Conil de la Frontera of iets verder, het surfparadijs Tarifa met in de buurt de prachtige witte stad Vejer de la Frontera. Dit gebied of deze plaatsen is absoluut een bezoek waard voor een paar dagen (of langer).

Sevilla strand

Maar waarom zo ver? Sevilla heeft namelijk ook mooie stranden.


Meer over Sevilla 
facebook instagram youtube whatsapp